جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

معرفی 7 تا از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ

معرفی ۷ تا از بهترین کتاب های بیزنس کوچینگ

اگر صاحب یک کسب و کار هستید و البته به مطالعه نیز علاقه دارید، پس بر شما واجب و لازم است که به سراغ بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ نیز بروید و مروری بر آن‌ها داشته باشید؛ هر چه بیشتر، بهتر! همیشه و هر زمان گفته‌ایم که اولین و ساده‌ترین راه برای پیشرفت در زندگی و برای رشد فردی و اجتماعی و شغلی، مطالعه کتاب‌های مرتبط است.

به عنوان کسی که اکنون در حال خواندن این مقاله است، بدون شک با مفهوم بیزینس کوچینگ آشنایی دارید. (اگر هم نه، می‌توانید با کلیک ، به مقاله بیزینس کوچینگ چیست؟ مراجعه کنید) می‌توان گفت کتاب‌هایی که امروزه در این زمینه نوشته می‌شوند، بیشتر شما را برای رهبری و مدیریت آماده می‌کنند تا کوچینگ و مربی‌گری؛ زیرا که مفهوم بیزینس کوچینگ در ذات خود، به نوعی مهارت رهبری است. به کمک همین مهارت است که مدیران و مربیان کسب و کار، می‌توانند سازمانی را به موفقیت برسانند. این ادعا، واقعیت است و هر کسی که در زمینه مربی گری کسب و کار فعالیت کرده باشد، آن را تایید می‌کند.

این مهارت را در وهله اول، می‌توان با مطالعه بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ، ارتقا داد و به درجات بالاتری رساند. لذا؛ ما در این مقاله از «وبسایت آموزشی افشین فاتح» بر آن شدیم تا 7 عدد از بهترین، معتبرترین و البته پرفروش ترین کتاب های بیزینس کوچینگ را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید…

[block id=”register-free”]

کتاب مربی‌گری همکنشی (Co-Active Coaching)

نویسنده: کارن کیمسی هاوس و دیگر نویسندگان

هر چیزی را که بخواهید درباره بیزینس کوچینگ بدانید، در این کتاب پیدا خواهید کرد؛ از مهارت‌های پایه برای این کار گرفته، تا ایده‌های تازه، مفاهیم اساسی، و البته تمرینات مربوط به آن. حتی این کتاب را بسیاری از متخصصان، به عنوان «انجیل بیزینس کوچینگ» نیز معرفی کرده‌اند!

این کتاب، بدون شک یکی از بهترین کتاب بیزینس کوچینگ است؛ زیرا تمامی دروس لازم برای پیشرفت در این عنوان شغلی را، در بر دارد. به کمک این کتاب، می‌توانید با مثال‌هایی ملموس، تمامی موقعیت‌های احتمالی را درک کنید و راه‌حل و واکنش مناسب برای آن‌ها را نیز بیاموزید. این کتاب، پر است از نکات و توصیه‌های مختلف، که با مطالعه آن می‌توانید مهارت مربی‌گری خود را چندین پله ارتقا دهید.

مهم‌تر از همه، این کتاب شکلی تازه از کوچینگ کسب و کار، به اسم «کوچینگ همکنشی» را به ما معرفی می‌کند؛ نویسنده این مدل را تمام و کمال در کتاب شرح می‌دهد و در اصل، از آن به عنوان یک الگوی بسیار قوی برای بهبود و ارتقای روایط اجتماعی یاد می‌کند.

کتاب مربی‌گری برای عملکرد بهتر (Coaching for Performance)

نویسنده: سر جان وایتمور (Sir John Whitmore)

کتابی دیگر که می‌توان از آن به عنوان پرفروش ترین کتاب بیزینس کوچینگ نام برد؛ کتاب مربی‌گری برای عملکرد است؛ زیرا که این کتاب، بارها و بارها تجدید چاپ شده و هر دفعه نیز در زمره‌ی محبوب‌ترین کتاب‌ها بوده است. این کتاب، برای ارتقای مهارت بیزینس کوچینگ، بی‌نظیر است، زیرا که به صورت خلاصه‌وار، تمامی مفاهیم اساسی در این زمینه را از مقاطع پایه تا پیشرفته، برای خواننده شرح می‌دهد.

کتاب مربی‌گری برای عملکرد بهتر از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ

این کتاب برای کسانی که می‌خواهند قدم در راه مربی‌ گری کسب و کار بگذارند، بسیار مفید خواهد بود؛ حتی بیزینس کوچ‌های کارکشته نیز با مطالعه این کتاب هر از چند گاهی، می‌توانند اطلاعات و دانش خود را مرور کنند. هدف و مضموت اصلی این کتاب، به عنوان یکی از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ، این است که به مخاطب یاد دهد، چگونه می‌توان مهارت‌های مربی‌گری را برای استفاده از حداکثر توان افراد، به کار گرفت.

این کتاب، علاوه بر محتوایی که در بالا ذکر کردیم، تاریخچه بیزینس کوچینگ را نیز برای مخاطب شرح می‌دهد و به مخاطب یادآوری می‌کند که اصلا این علم، از کجا آمده و چه نیازی به آن وجود دارد. در ادامه از نیز از اهمیت هوش عاطفی و هیجانی برای بیزینس کوچ‌ها حرف می‌زند و در راستای تقویت آن، نکات بسیار مفیدی را مطرح می‌کند.

کتاب عادت مربی‌گری (The Coaching Habit)

نویسنده: مایکل بانگی استانی‌یر (Michael Bungay Stanier)

مروری دورباره بر مقدمه داشته باشید؛ همانطور که گفتیم، بسیاری از کتاب های بیزینس کوچینگ که در چند سال اخیر به چاپ رسیده‌اند، بیشتر مدیران را مخاطب قرار داده‌اند و این کتاب، درست یکی از همان کتاب‌ها است؛ زیرا که نویسنده در آن، بیشتر از آنکه روی صحبتش بار مربیان کسب و کار باشد، با مدیران سر و کار دارد.

کتاب عادت مربی‌گری از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ

نویسنده در این کتاب سعی دارد تا مدیران را به سمت سوی مدیریتِ مبنی بر کوچینگ هدایت کند و به نوعی، مدیریت و بیزینس کوچینگ را در هم آمیزد. از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد این کتاب، آن است که قلمی بسیار روان و رسا دارد و البته با عنصر طنز نیز آمیخته است. به علاوه در عین اینکه حجم کمی دارد، ایده‌های بسیاری را برای مخاطب مطرح کرده است.

نویسنده کتاب، در ابتدا 7 سوال اساسی را مطرح می‌کند و سپس در تک تک فصل‌های کتاب، به پاسخ‌دهی به هر یک می‌پردازد. این هفت سوال عبارتند از: پرسش آغازین – پرسش شگفت‌انگیز – پرسش تمرکز – پرسش بنیادی – پرسش تنبل – پرسش استراتژیک و در نهایت، پرسش یادگیری.

کتاب مربی قابل حمل (The Portable Coach)

نویسنده: توماس جی. لئونارد (Thomas J. Leonard)

این کتاب، بدون شک یکی از معتبرترین و بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ است؛ چرا که نویسنده‌ی آن به آن اعتبار بخشیده است. توماس لئونارد، یکی از پدران بنیانگذار علم بیزینس کوچینگ است و کسی است که برای اولین بار، دانشگاهی را فقط برای تدریس این حرفه، تاسیس کرد. این کتاب نه تنها ریشه‌هایی از عنصر طنز را در خود گنجانده و مخاطب را به خواندن، ترغیب می‌کند، بلکه بسیار الهام‌بخش نیز هست.

این کتاب، به هر مربی کسب و کار و یا به هر صاحب و کسب و کاری می‌آموزد که چگونه بتواند ارتباط موثرتری با مشتریان و کارکنان خود برقرار نماید؛ به علاوه، مهارت‌های آنان را نیز در این زمینه، تا چندین درجه، ارتقا و بهبود می‌بخشد. لذا این کتاب نه فقط برای افراد تازه‌کار، بلکه برای بیزینس کوچ‌های کارکشته نیز منبع بسیار خوبی به حساب می‌آید.

این کتاب شامل 28 فصل است و در هر یکی از فصول، یک استراتژی بی‌نظیر برای موفقیت شغلی و فردی، معرفی شده است. هر یک از این 28 فصل نیز دارای 10 اصل جداگانه، برای عملی کردن و تحقق بخشیدن به همان استراتژی‌هاست. این کتاب را نه فقط برای بهبود مهارت‌های کوچینگ، بلکه برای توسعه مهارت‌های فردی خود نیز می‌توانید به کار ببرید؛ زیرا همانطور که همیشه گفته‌ایم؛ توسعه فردی و بیزینس کوچینگ، هیچگاه از هم جدا نیستند.

[block id=”bom”]

کتاب منطقه ناراحتی (The Discomfort Zone)

نویسنده: مارسیا رینولدز (Marcia Reynolds)

این کتاب را شاید بتوان از جمله خاص ترین کتاب های بیزینس کوچینگ در نظر گرفت؛ زیرا که مفاهیم مطرح شده در آن، به نوعی ساختارشکن هستند و مسئله‌ی مربی‌ گری کسب و کار را، از دیدگاهی کاملا تازه و بدیع، مورد بررسی قرار داده است. در این کتاب، نویسنده با استفاده از مثال‌های ملموس، نکات، راهکارها و تکنیک‌های مفید، سعی دارد تا کوچ‌ها را از مربی‌گری به صورت تحلیلی و نتیجه محور، فراتر برده و دروازه‌های تازه‌ای از این حرفه را به رویشان بگشاید.

او در این کتاب به مربیان کسب و کار می‌آموزد که راز موفقیت آنان، دیدن نقاطی تاریک و یا نقاطی است که خود مشتری، از دیدن آن‌ها عاجز است. او به مخاطبان یاد می‌دهد که رمز موفقیت در کوچینگ، آن است که جسارت فراوان داشته باشند؛ او به ما می‌گوید که یک بیزینس کوچ موفق، کسی است که همرنگ جماعت نباشد و از همه، متمایز باشد! در نهایت؛ او به مربیان می‌آموزد کاری کنند که مشتری، احساس ناراحتی کند؛ زیرا درست در همین زمان است که فرق آن‌ها با مربیان معمولی و همیشگی، مشخص می‌شود.

تمامی این تعاریف را که در کنار هم بگذاریم، خواهیم دید که این کتاب، بدون شک لیاقت حضور در فهرست بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ را دارد.

کتاب کوچینگ: مربی‌گری درخشان (Brilliant Coaching)

نویسنده: جولی استارز (Julie Stars)

این کتاب، از آنجایی که 20 سال از تجربه‎ی نویسنده را در خود جای داده، بدون شکی می‌تواند در زمره‌ی یکی از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ گنجانده شود. جولی استارز، نه تنها در زمینه بیزینس کوچینگ و مربی‌گری کسب و کارهای مختلف استاد است، بلکه در حقیقت، مربی تحول مشاغل نیز هست. او در این کتاب که در 4 بخش نوشته شده است؛ هر آن چیزی را که یک بیزینس کوچ به آن احتیاج دارد، به شیواترین بیان ممکن، مطرح کرده است.

کتاب کوچینگ: مربی‌گری درخشان از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ

این کتاب نیز درست مثل بسیاری از کتاب های پرفروش بیزینس کوچینگ، پر است از مثال‌های کاربردی، نکات مفید و فوت‌های کوزه‌گری و البته تکنیک‌هایی بسیار ویژه. نویسنده این کتاب، به خوبی از آن چیزی که مخاطب دوست دارد بخواند و بشنوند آگاه است و با استفاده از همین مهارت خود، توانسته کاری کند که خوانندگان بسیاری، برای خریدن این کتاب صف بکشند.

او در این کتاب، به مربیان کسب و کار و البته مدیران، می‌آموزد که اگر می‌خواهند از حداکثر توان کارکنان خود، در جهت پیشرفت سازمان استفاده کنند و به آن‌ها در این راه انگیزه دهند، قبل از همه، باید خودشان انگیزه داشته باشند و این موضوع، تنها یکی از ده‌های آموزه‌ی بی‌نظیر در این کتاب است.

کتاب راهنمای بقا برای کوچ‌ها (The Coach’s Survival Guide)

نویسنده: کیم مورگان (Kim Morgan)

یکی دیگر از پرفروش ترین کتاب های کوچینگ بازار، به دست کیم مورگان نوشته شده است. این نویسنده سرشناس انگلیسی، با دانش و البته تجربه‌ی بسیاری که در زمینه مربی‌گری کسب و کار دارد، اکنون کتابی را نگارش کرده و در اختیار ما قرار داده است تا بتوانیم به کمک آن، مهارت کوچینگ و البته مدیریت خود را، وارد درجات و مراحل جدیدی نماییم.

کتاب راهنمای بقا برای کوچ‌ها از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ

این کتاب نه فقط برای افراد تازه‌کار و بیزینس کوچ‌های مبتدی، بلکه حتی برای مربیان کارکشته نیز بسیار مفید واقع خواهد شد؛ زیرا که مطالب ذکر شده در آن، آنقدر تازه و بدیع است که می‌تواند هر نوع مربی را تحت تاثیر خود قرار دهد. نویسنده در این کتاب، موقعیت‌ها و چالش‌های واقعی و عینی این حرفه را مطرح کرده و با ارائه راه‌حل‌های عملی و کاربردی، راه را به خوانندگان، نشان داده است.

بدون شک مطالعه این کتاب، به عنوان یکی از بهترین کتاب های بیزینس کوچینگ، برای هر کسی تجربه‌ای جالب و تازه خواهد بود و بار علم و دانش شما را، سنگین‌تر می‌کند.

[block id=”comment”]

 

4/5 - (5 امتیاز)

6 پاسخ

  1. به شخصه کتاب کیم مورگان رو خیلی دوست داشتم؛ می‌دونید چرا؟؟ چونکه توی کتابش، یه موقعیت‌هایی رو برای آدم توضیح داده که اگر تو دنیای واقعی باهاش مواجه بهشی، حتما یه سوتی بزرگ میدی. از اونجایی که من یه اُوِرتینکرم، همیشه از چنین موقعیت‌هایی می‌ترسیدم که نکنه یه گندی بزنم، ولی با این کتاب خیلی از نگرانی‌هام رفع شدن.

    1. درود دوست عزیز. دقیقا یکی از وجه‌های تمایز کتاب کیم مورگان، مطرح کردن موقعیت‌هایی که معمولا افراد در مواجهه با آن، از بروز واکنش مناسب، عاجز هستند. کیم مورگان در این کتاب به خوبی تمامی این موقعیت‌ها را شرح داده و راه حلی مناسبی برای هر کدام نیز توضیح داده است.

  2. این فهرست برای من که خیلی مفید بود؛ ممنونم از اینکه چنین مقاله‌ای رو حاضر کردید. برای منی که همیشه دنبال کتابم واسه شروع هر کاری، چنین منبعی واقعا لازم بود.

    1. درود دوست عزیز. هدف ما نیز دقیقا کسب رضایت شماست. همانطور که خود ما نیز در مقدمه اذعان داشته‌ایم؛ بهترین راه برای شروع به هر کاری، مطالعه راجع به آن است؛ حال چه در فضای مجازی باشد؛ چه کتاب فیزیکی. بدون شک بیزنس کوچینگ نیز از این قاعده مستنثنی نیست!

  3. سلام… مرسی از مقاله‌ی خوبی که واسمون آماده کردید. ولی ای کاش درباره‌ی توسعه‌ی فردی هم یه مقاله واسمون آماده کنید… به نظرم اون هم خیلی نیازه.

    1. درود دوست عزیز. بیزنس کوچینگ و توسعه فردی، هیچگاه جدا از هم نیستند و بر این نکته، چندین بار تاکید کرده‌ایم. اما خبر خوش آنکه از قضا، مقاله‌ای با همین عنوان برای شما آماده کرده‌ایم و می‌توانید با مطالعه آن، با 20 تا از بهترین کتاب‌های توسعه فردی آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *