جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

5 مورد از مزایای کوچینگ جهت رشد و توسعه شغلی

سازمان ها و شرکت ها، به منظور تضمین مزایای رقابتی در آینده به شناسایی و گسترش استعداد رهبری به صرف تلاش فراوان و زمان و منابع بسیار می پردازند. اغلب شواهدی که نشان دهنده بازدهی، برگشت سود سرمایه و همچنین توانایی آنها در ایجاد پیامدهای مناسب باشد توسط این برنامه ها ارائه نشده است. از سوی دیگر، توسعه رهبری با گذشت چند ماه یا حتی چند سال پس از آغاز آن معمولاً تأثیر خود را نشان می دهد و اثر آنی و بلافاصله ای را در پی ندارد. در این مقاله، مزایای کوچینگ به منظور رشد و توسعه شغلی برای شما شرح داده می شود.

[block id=”register-free”]

جهت توسعه رهبری می توان از ابزارهای مختلفی که از طریق دپارتمان های توسعه سرمایه های انسانی، محتوا و ساختار آنها تعیین می گردد، استفاده کرد و همچنین خیلی از سازمانها به منظور صرفه جویی در هزینه های خود، این ابزارها را از روی عادت، تعداد و راحتی دسترسی به نیروی کار در اختیار می گیرند.

گاهی اوقات استفاده از ساده ترین و معمولی ترین ابزار جهت ایجاد یک محصول خاص کافی است و نیازی به زیر و رو کردن همه چیزها نیست. همین ابزار ساده می تواند بر توسعه حرفه ای و فردی، حمایت از رهبران فعلی، توسعه بهینه رهبران آینده و همچنین در همگام سازی سازمان نهایت تأثیر را ایجاد نماید.

  • سهولت در ایجاد مشارکت گروهی

مربی های کسب و کار قادر به تغییر عملکرد همانند متخصصان استراتژیک بوده و می توانند بر ساختار و طراحی سازمانی، ذی نفعان و همچنین استراتژی تجارت تأثیر گذاشته و از این طریق رهبران را یاری نمایند. کوچینگ توسعه و گسترش راهبردی روابط مشارکتی را سبب می شود و به این شیوه امکان حرکت آنها را به سمت یک هدف کلان فراهم می کند و در نهایت سبب توسعه حرفه ای و فردی می شود. کوچینگ یا مربی کسب و کار به مدیران جهت دستیابی به اهداف و برنامه های اجرایی همسو با راهکارهای کلی کسب و کار یاری می کند.

  • به حداقل رساندن مقاومت روانشناختی در برابر ایجاد تغییر

انجام اقداماتی به منظور ایجاد تغییر و بهبود تأثیر گذاری نقش رهبری می تواند در مقابل تغییر با مقاومت روبرو گردد. در اینگونه مواقع، کوچینگ می تواند مواردی همچون شناخت، درک و همچنین کاهش میزان این مقاومت را برای رهبران در پی داشته باشد.

کوچینگ می تواند به عنوان ابزاری کمکی برای مدیران جهت تشخیص مقاومت روانشناختی درونی خود و تیم های شان در برابر هرگونه تغییر استفاده کرده و آنها را به کمترین مقدار برسانند. کوچینگ ها به مدیران جهت درک استراتژی ها و مراحل تغییر و وظایف ضروری کمک کرده تا بتوانند با کمترین میزان مقاومت جهت اجرای تغییر گام بردارند.

  • ایجاد فرهنگ به کارگیری کوچینگ

اغلب کوچینگ به بررسی مسائل پیش روی یک رهبر پرداخته و به صورت همزمان به آموزش مهارت های کوچینگ به وی می پردازد. رهبرانی که با کوچینگ ها همکاری می کنند نسبت به رهبرانی که تنها به دنبال راهنمایی و هدایت تیم هستند، بیشتر به کار کوچینگ روی می آورند. از این رو، رهبران قادر به هدایت پرسنل خود به سمت مکالمات هدفمند و متمرکز و عملکرد بهبودیافته هستند که این امر تربیت افراد و تیم های با عملکرد بالا را به دنبال دارد.

در ایجاد فرهنگ کوچینگ این نوع رویکرد آن تأثیر بالا به پایین را داشته که سبب تقویت رشد، عملکرد بالا، تفکر، توسعه و همچنین ایجاد ارتباط شفاف و آزاد می گردد. تمام رهبران بایستی توانایی دسترسی به کوچینگ را به عنوان مهارت و استراتژی بسیار مؤثر و قدرتمند داشته باشند تا بدین طریق قادر به هدایت تیم های خود و افراد باشند. همچنین کوچینگ می تواند رابطه ای تأثیرگذار محسوب گردد.

  • برقراری تعادل بین نیازهای فردی و سازمانی

یکی از خصوصیات اصلی مدیران کارآمد، برخورداری از آگاهی فردی و مقررات در سطح بالا می باشد. مدیران آینده و فعلی می توانند در یک رابطه کوچینگ در مورد نقاط قوت، راهکارهای تأثیرگذار، شیوه های رهبری خود، بخش های مختلف پیشرفت و اولویت های رفتاری به درک بهتری دست پیدا کنند. تمامی موارد ذکر شده دارای اهمیت زیادی برای یک رهبر می باشد.

با اینکه ابزارهای توسعه رهبری، وقت و زمان را جهت سهولت در درک و ارتقا دادن زمینه های خود اندیشی فردی و همچنین هوش هیجانی صرف می کنند، اما کوچینگ، بر توسعه شناخت فردی تمرکز کرده و به عنوان ابزاری است که به اهداف، چالش ها و راهکارهای سازمانی تعادل می بخشد. کوچینگ می تواند میان نیازهای فردی و کسب و کار بالانس ایجاد نماید.

آن دسته از برنامه های توسعه رهبری که بر گزینه های فردی یا کسب و کار تمرکز دارند، معمولاً فاکتور اصلی توسعه رهبری جامع را در نظر نمی گیرند.

  • برخورداری از انعطاف‌پذیری و سرعت عمل در بررسی بهترین روش ها

کوچینگ به یک رهبر امکان تأمل در رابطه با بهترین شیوه ها را داده تا بتواند به ارزیابی آنها پرداخته و پس از آن حرکت رو به جلو را در پیش گیرد. علاوه بر آن امکان تقویت سبک های رهبری یا تأثیرگذاری را با تفکر و تأمل در مورد عوامل فردی فراهم می کند.

به عبارت دیگر، مدیرانی که از کوچینگ برخوردارند، می توانند اولویت هایی خود را در نظر گرفته و آنها را مورد بررسی قرار دهند و به دنبال آن، دارای جایگاه مناسب تری هستند و توانایی در نظر گرفتن راهبردها و رفتارهای متفاوتی را خواهند داشت، و یا می توانند به منظور دستیابی به حداکثر کارایی و تأثیرگذاری، به روشی متفاوت جهت مطابقت با شرایط مختلف گام بردارند.

5/5 - (1 امتیاز)

2 پاسخ

  1. سلام… اگر بخوایم با کم‌ هزینه‌ترین روش کوچینگ سازمان رو اجرا کنیم، باید سراغ کدوم روش بریم؟ ممنون میشم پاسخ بدید.

    1. درود دوست عزیز. همانطور که در متن اشاره کرده‌ایم، ارزان‌ترین روش برای کوچینگ سازمان، استفاده از مربیان داخلی است. در هر سازمانی، افراد باتجربه و پرسابقه پیدا می‌شوند، افرادی که دانش آن‌ها، نسبت به باقی کارمندان بالاتر است. در صورتی که هیئت مدیره شما مشکلی با این موضوع نداشته باشد، این افراد می‌توانند نقش کوچینگ را در سازمان اجرا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *