محتوای دوره
لازمه موفقیت در کسب و کارهای خدماتی و زیبایی (به ویژه سالن های زیبایی) علاوه بر داشتن مهارت های لازم در این حرفه، داشتن یک مدیریت قوی و همچنین رعایت اصول برندسازی در تمامی قسمت ها است.
سالن های زیبایی که نتوانند خود را با تغییر و تحولات، نیاز و خواسته های مشتریان، تنوع در ارایه ی خدمات نسبت به رقبا، استراتژی های تبلیغاتی و همچنین استانداردهای جهانی تطبیق کنند با گذشت زمان از دور خارج خواهند شد. دنیای امروز با گذشته تفاوت های زیادی کرده و مشکل اساسی این است که دنیا عوض شده و ما عوض نشدهایم.
برندسازی سالنهای زیبایی، باید به طور فعال مدیریت شود.
برندسازی سالنهای زیبایی، ایستا نیست بلکه پیوسته در حال رشد و توسعه است. برندسازی سالنهای زیبایی کمک میکند تا مشتریان بیشتری جذب کنید و همانطور که تمایل دارید، درآمد بیشتری کسب کنید. اگر میخواهید موفق باشید، باید خودتان را منحصر به فرد نگه دارید طوری که در میان جمع به چشم بیایید. مردم باید به یاد بیاورند که شما چه کسی هستید، چه کاری انجام میدهید و چه تفاوتی ایجاد میکنید.
هر چه برند شما قویتر باشد، دیگران ارزش بیشتری برایتان قائل هستند. اگر شما عضو تازهکار یک سالن زیبایی هستید، برند شخصی به شما کمک میکند که دیگران رفتار خوبی با شما داشته باشند و آنها از همکاری با شما لذت میبرند. کارایی آن بهتر از تکیه بر برند سالن است.
در برندسازی سالنهای زیبایی، برند شما باید معتبر و با ثبات باشد.
یک یرند قوی باید معتبر باشد یعنی بر اساس شخصیت شما، زندگی شما و کارتان باشد. باید بهترین خودتان را ارائه دهید. برخی از افراد، تصویری از خود نشان میدهند که با واقعیت سازگار نیست. آنها اغلب از فردی که دوستش دارند تقلید میکنند یا تلاش میکنند ظاهرسازی کنند. نتیجه این کار، مصنوعی و غیر قابل باور میشود. این گونه افراد همان آدمهای پوشالی هستند.
اگر قابل اعتماد باشید، مردم به راحتی کار، ارزشها و اهداف شما را میشناسند. برخی از شما فاصله میگیرند و برخی دیگر جذب شما میشوند. اگر شرایطی فراهم کنید که مردم به راحتی با کار شما آشنا شوند. استنباط آنها از شما با واقعیت سازگار خواهد بود. در این صورت وقتی برند خود را در حوزه جدیدی توسعه دهید، باز هم ارتباطشان را با شما حفظ میکنند و از کار کردن با شما در شرایط مختلف احساس رضایت و امنیت میکنند.
6 نکته اصلی برای تاسیس سالن زیبایی
- تعیین بودجه
- تهیه لیست از هزینه ها
- برآورد هزینه ها (رهن و اجاره، جواز، نامه های لازم از ارگان های دولتی، هزینه تجهیزات و دکوراسیون، مواد و ابزارها، اقلام مصرفی، هزینه قبوض و…)
- هزینه دستمزد کارکنان
- هزینه آموزش و مشاوره
- هزینه تبلیغات و برندسازی
چشم انداز و اهداف سالن زیبایی خود را تعریف کنید
- چه بازارهایی را هدف قرار داده اید و یا چه مخاطب و مشتریانی را مد نظر دارید؟
- چقدر از این بازار سهم می خواهید؟
- دوست دارید در مورد برند شما چه بگویند؟
- چه جوایزی را می خواهید؟
- در کدام جشنواره و مسابقات می خواهید شرکت کنید و برنده شوید؟
- چقدر درآمد می خواهید و یا چقدر دارایی برای برندتان می خواهید؟
اهداف خود را به صورت کامل و جزیی از یک سال تا 10 سال بنویسید (اهداف یک ساله، دوساله و…) برای آنها استراتژی داشته باشید و برنامه ریزی کنید. برای موفقیت و اصولی عمل کردن حتما آموزش شخصی خود و دریافت مشاوره از مشاوران مجرب در دستور کار خود قرار دهید.
مدیر یک سالن زیبایی چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
- آشنایی با اصول و فنون مدیریت در سالن زیبایی
- روانشناسی ارتباطات
- اصول تبلیغات (آشنایی با علم بازاریابی و فروش)
- آشنایی با نرم افزارهای مدیریتی و ارتباطی
- آشنایی با کامپیوتر و نرم افزارهای مرتبط با سالن زیبایی مانند فتوشاپ
- آشنایی با اصول و فنون تبلیغات
- آگاهی در مورد برندسازی اصولی در سالن زیبایی
همچنین اطلاعات زیادی در مورد رقبا و نحوه ی عملکرد آن ها به دست بیاورید و جایگاه خود را در بازار مشخص کنید. اگر اطلاعات و یا مشکلاتی در مدیریت و هر یک از قسمت ها داشتید حتما از افراد حرفه ای متخصص مشاوره بگیرید.