جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نگاهی به کتاب «کار عمیق» اثر کال نیوپورت

شاید بسیاری از ما به عنوان خواننده این مطلب، بدون شک از روزمرگی خسته و ملول باشیم و البته این امر، کاملا طبیعی است. همه‌ی ما، به صورت روزانه تکرار مکررات می‌کنیم، صرفا بیدار می‌شویم، غذا می‌خوریم، ساعات بسیاری را درگیر گوشی هوشمند خود و شبکه‌های اجتماعی هستیم، ساعت دیگری را مشغول تلویزیون دیدن و الباقی را نیز دوباره می‌خوابیم. در این میان اما جای چیزی، به شدت حس می‌شود. آن هم چیزی نیست به جز  کتاب «کار عمیق»؛ کاری که به ما هدف و معنا ببخشد، کاری که حس کنیم به کمک آن، می‌توانیم برای خود، اطرافیان و جامعه مفید باشیم، کاری که کمک کند از خودمان حس رضایت داشته باشیم.

البته مشکل دیگری هم وجود دارد؛ در بسیاری از موارد ممکن است آن کار وجود داشته باشد، اما زمانی که به آن مشغول می‌شویم، خودمان آنجا هستیم و فکرمان جایی دیگر؛ به عبارت دیگر، آن کار دیگر عمیق نیست و چیزی جز گذراندن وقت به شمار نمی‌رود. چاره چیست اما؟!باید گفت که این مشکل، درست مثل پاندمی کرونا، معضلی است جهان شمول و سرتاسر دنیا را در بر گرفته است. از همین روست که نویسندگان بسیاری برای حل این مشکل و خلاصی از آن، راهکارهای بسیار ارائه داده‌اند و کتب بسیار نوشته‌اند. یکی از بهترین نمونه‌های آن، می‌توان به «کتاب کار عمیق» اثر «کال نیوپورت» اشاره کرد. ما در این مقاله از «وبسایت آموزشی افشین فاتح»، به عنوان متخصصان بیزینس کوچینگ، قصد داریم چکیده‌ای از این کتاب را با شما در میان بگذاریم. پس با ما همراه باشید.

[block id=”register-free”]

کال نیوپورت

نویسنده کتاب کار عمیق، کار نیوپورت (Cal Newport) است. شاید با خودتان فکر کنید که این نویسنده، از یکی از قدیمی‌ترین‌هاست، اما در کمال تعجب باید بگویم که وی متولد سال 1982 است و از قضا، یکی از جوان‌ترین نویسندگان مطرح دنیا، به حساب می‌آید.

وی دکترای رشته علوم کامیپوتری دارد و فارغ‌التحصیل از دانشگاه آم.آی.تی است. در حال حاضر نیز در دانشگاه جورج تاون به مشغول به فعالیت است. از جمله معروف‌ترین کتاب‌های او منتشر شده توسط او، می‌توان به کتاب «مینیمالیسم دیجیتال» و البته همین کتاب کار عمیق (Deep Work) اشاره کرد.

کتاب کار عمیق از کال نیوپورت، راهکاری است برای موفقیت در دنیای پرهرج و مرج سال 2021، این کتاب، یکی از بهترین کتاب‌ها در حوزه کسب و کار و البته توسعه و رشد فردی به شما می‌رود و به عنوانی مرجعی ارزشمند، همیشه در سرفصل‌های بیزینس کوچینگ، از آن نام برده می‌شود. گفتنی است که این کتاب، در ایران نیز بارها ترجمه شده؛ ترجمه ناهید ملکی را شاید بتوان سرآمد تمامی آن‌ها دانست.

طرح مسئله

شکی ندارم که با مطالعه مقدمه، تا حدودی با موضوع کتاب کار عمیق، نوشته کال نیوپورت آشنا شده‌اید. یکی از بزرگترین مشکلاتی که انسان مدرن قرن 21 هر روز با آن مواجه است؛ عدم تمرکز و عدم کار عمیق است. بیشتر ما، یا اصلا کار عمیق و معناداری برای انجام دادن نداریم، یا اینکه اگر هم داشته باشیم، بزرگترین معضل‌مان، نداشتن تمرکز کافی برای انجام آن است.

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، خیلی از ما به هنگام انجام کارها و وظایف خود، حواسمان جای دیگری است؛ فکرمان نه مشغول به انجام آن کار، بلکه مشغول چیزهای دیگری است. همین موضوع، یکی از مهم‌ترین عوامل در کاهش بازدهی و کیفیت‌ کارهای ماست. باعث می‌شود که آن حس و رضایت و معنا، در ما به وجود نیاید و علاوه بر اینکه ممکن است بر روان خودمان تاثیر منفی داشته باشد، حتی ممکن است بر کل کسب و کار ما نیز تاثیر منفی داشته باشد.

کتاب کار عمیق از کال نیوپورت، دقیقا راهکاری است برای حل این مشکل. در این کتاب، ابتدا از اهمیت این موضوع می‌خوانیم و می‌بینیم که اصلا چرا کار عمیق اینقدر مهم است.

این کتاب شامل دو بخش است:

  • بخش اول، تشکیل شده از 3 فصل، که درباره چیستی و نیستی و اهمیت کار عمیق و دلایل پرداختن به آن صحبت می‌کند.
  • بخش دوم، متشکل از 4 فصل، که به طور کلی، شامل راهکارها و تکنیک‌هایی است برای عملی و محقق کردن کار عمیق در زندگی.

کال نیوپورت، کار عمیق را این چنین تعریف می‌کند:

«آن دسته از کارهای حرفه‌ای و چالش برانگیز که در حالت تمرکز، بدون گسسته شدن فکر و به صورت یکپارچه انجام می‌شود؛ کاری که ارزش‌های تازه خلق می‌کند و تکرارش اصلا آسان نیست؛ کاری که باعث شود از حدود توانایی‌های فعلی خود، پا فراتر بگذارید، کار عمیق نامیده می‌شود.»

بخش اول؛ ایده

در بخش اول کتاب کار عمیق، بررسی می‌کنیم که چرا کار عمیق اینقدر مهم است و اصلا چرا در دنیای امروز، تا به این حد مورد نیاز است. همانطور که گفتیم، بخش اول این کتاب متشکل از سه فصل است، در ادامه به معرفی هر یک از این فصول خواهیم پرداخت:

  • فصل اول: کار عمیق ارزشمند است

همانطور که قبلا ذکرش گذشت، در این بخش می‌خواهیم ببینیم که چرا کار عمیق، اینقدر دارای اهمیت است؛ در این فصل می‌خواهیم بررسی کنیم که اصلا چرا به کار عمیق احتیاج داریم. در این فصل، می‌بینیم که چرا و چگونه کار عمیق باعث موفقیت در زندگی و شغل می‌شود.

در این فصل علاوه بر توضیحات بالا، نتایج آمار و تحقیقات بسیاری نیز برای تاکید و تبیین این موضوع، ارائه می‌شود تا مخاطب به خوبی، دلایل اهمیت و ارزشمندی کار عمیق را درک نماید.

  • فصل دوم: کار عمیق کمیاب است

هرچند که در فصل اول کتاب کار عمیق، پی به دلایل اهمیت آن می‌بریم و می‌بینیم که این نوع کار، تا چه اندازه برای انسان لازم است، اما در این بخش، خواهیم دید که کار عمیق، تا چه اندازه کمیاب و نادر است. در این بخش، متوجه می‌شویم که کار عمیق در عین ارزشمندی، چندان مورد توجه و به اندازه‌ای که باید، مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

در فصل دوم، دلایل نادیده گرفته شدن کار عمیق را بررسی می‌کنیم و به طور کامل، مضرات و معایبی که نبود آن، ممکن است به همراه داشته باشد را نام می‌بریم.

  • فصل سوم: کار عمیق پرمعنا است

اگر دوباره نگاهی به مقدمه بیندازید، در آن ذکر کرده‎ایم که انسان امروزی، در جستجوی معناست؛ هر کاری و هر چیزی که به انسان معنا بدهد؛ به انسان حس رضایت و کافی بودن بدهد و به قول معروف، انجامش حالمان را خوب کند، برای انسان ارزشمند است.

کار عمیق دقیقا چنین کاری است و در فصل سوم کتاب کار عمیق، دقیقا همین ادعا را بررسی می‌کنیم. به عبارت دیگر، این فصل، تماما به وصف مزایای کار عمیق می‌پردازد. در این فصل، بررسی خواهیم کرد که کار عمیق، در نهایت چگونه می‌تواند زندگی ما را به زندگی شادتر، مفیدتر و در نهایت، به زندگی پرمعناتری تبدیل کند.

بخش دوم؛ قوانین

در این بخش از کتاب کار عمیق اثر کال نیوپورت، نویسنده راهکارهایی را برای به کارگیری کار عمیق در زندگی و عملی کردن آن، به مخاطب ارائه می‌کند. این بخش که خود متشکل از 4 فصل است، چهار قانون عملی و کاربردی را برای خواننده، تشریح می‌کند:

  • قانون اول: عمیق کار کنید

مضمون اصلی این فصل، این است که اگر می‌خواهیم کاری را انجام دهیم، باید آن را عمیقا و در نهایت تمرکز و آرامش به انجام برسانیم. این قانون، ادعا می‌کند که تنها راه برای انجام کار عمیق، این است که با تمام توان و تمرکز خود، مشغول به آن کار شویم و سعی کنیم خودمان را از تمام چیزهایی که حواس ما را پرت می‌کنند، دوری کنیم.

برای اینکه بتوانیم در نهایت تمرکز به کار عمیق مشغول شویم، این فصل تکنیک‌های کاربردی و مفیدی را ارئه داده است، از جمله:

  • استفاده از تکنیک راهبانه
  • تکنیک روزنامه‌نگار
  • پیروی از چند روتین و یا تشریفات خاص
  • انجام کارهای خارج از عادت و عجیب
  • ایجاد وقفه و استراحت و…
  • قانون دوم: با بی‌حوصلگی کنار بیایید

قانون دوم از بخش دوم کتاب کار عمیق، قصد دارد تا شما را حقایق آشنا کند و کاری کند که واقع‌بین باشید. یکی از همین واقعیت‌ها، این است که به هنگام انجام هر کار، چه عمیق و چه سطحی، بی‌حوصلگی، کلافگی و ملالت، همگی طبیعی هستند و از قضا، بسیار هم رخ می‌دهند. اما بهترین واکنش در قبال آن‌ها، نه نادیده گرفتن و مبارزه، بلکه پذیرفتن و کنار آمدن به آن‌هاست.

البته این کنار آمدن، به معنای عادت کردن به آن‌ها نیست؛ زیرا در طولانی مدت، می‌توانند تاثیری سوء بر بازدهی و عملکرد ما داشته باشند. در این بخش، با یادگیری تکنیک‌هایی ساده برای کنترل حواس‌پرتی و بی‌حوصلگی، مثل مدیتیشن یا برنامه‌ریزی برای حواس‌پرتی، خواهیم دید که چگونه می‌توان آن را کنترل کرد.

  • قانون سوم: فاصله گرفتن از شبکه‌های اجتماعی

شاید بزرگترین آفتی که مانع تمرکز و کار عمیق باشد، همین گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی باشند. شبکه‌های اجتماعی، اعتیادآور هستند و هر کسی هم که به غیر از این بگوید، صرفا خودش را گول می‌زند. طبیعی است که جلوی بزرگترین منبع حواس‌پرتی و عدم تمرکز، باید گرفته شود و به نوعی از زندگی حذف شود یا حداقل استفاده از آن محدود شود.

هرچند که این رسانه‌های بخشی از زندگی ما هستند و مزایای بسیاری نیز به همراه دارند و حتی ممکن است که کسب و کار ما به آن‌ها بسته باشد، اما باز هم می‌توان استفاده از آن متوقف یا معتدل کرد. در این فصل از کتاب کار عمیق نوشته کال نیوپورت، راهکارهایی را برای کنترل این معضل، مطالعه خواهیم کرد.

  • قانون چهارم؛ کارهای سطحی را کم کنید

هر کاری که در تعریف کار عمیق نگنجد، کار سطحی به شمار می‌رود. کار سطحی معمولا ارزش خاصی ندارد و منفعتی نیز به دنبال ندارد؛ به علاوه، کاری است که چندان سخت و چالش برانگیز نیز نیست.

نویسنده کتاب کار عمیق کال نیوپورت، عقیده دارد که کار عمیق، تنها تا 4 ساعت در روز مناسب است و بیش از آن بازدهی لازم را ندارد. باقی ساعات روز را می‌توان به کارهای سطحی پرداخت. اما خب باید توجه داشت که صرف بیش از اندازه زمان برای انجام کارهای سطحی نیز می‌تواند مانعی برای کارهای عمیق باشد؛ لذا پیشنهاد می‌دهد که زمان انجام کارهای سطحی نیز باید کنترل و محدود شود. در ادامه نیز راهکارهایی برای تحقق این ادعا، ارائه می‌دهد.

نظر خوانندگان درباره کتاب کار عمیق

  • این کتاب دید خواننده رو نسبت به زندگی عوض می‌کنه و کاری می‌کنه که یه جورایی به خودمون بیایم؛ اون موقع است که می‌بینیم چقدر می‌تونستیم زندگی مفیدتری داشته باشیم، اما چطور بدون اینکه خودمون متوجه‌اش باشیم، هدر دادیمش. کاری می‌کنه که از پابندهای بی‌ارزشی که به ما وصله خلاص بشیم و بار حواس‌پرتی‌ها از روی دوشمون برداشته بشه.
  • اصل صحبت و لب کلام این کتاب، در نقد و نکوهش تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی است. از نظر نویسنده، بزرگترین مانع در برابر مشغول شدن به کار عمیق و مفید، همین شبکه‌های اجتماعی هستند و با حذف آن، می‌توان کیفیت و عملکرد خود را در زندگی بهبود بخشید. البته ناگفته نماند که برای این هدف، راهکارهای بسیار خوبی را نیز ارائه کرده است.
  • این کتاب بدون شک فوق‌العاده‌ترین کتابیه تا به حال خوندم؛ برای رسیدن به اهداف، این کتاب بی‌نظیره و برای حواس‌پرتی، تکنیک‌های خیلی خوبی رو به خواننده آموزش می‌ده. حتی بهتر از اون، بعد از تکنیک‌ها، مثال ملموسی هم میاره تا بتونیم بهتر درکشون کنیم.

[block id=”comment”]

 

5/5 - (1 امتیاز)

8 پاسخ

  1. این کتاب دید خواننده رو نسبت به زندگی عوض می‌کنه و کاری می‌کنه که یه جورایی به خودمون بیایم؛ اون موقع است که می‌بینیم چقدر می‌تونستیم زندگی مفیدتری داشته باشیم، اما چطور بدون اینکه خودمون متوجه‌اش باشیم، هدر دادیمش. کاری می‌کنه که از پابندهای بی‌ارزشی که به ما وصله خلاص بشیم و بار حواس‌پرتی‌ها از روی دوشمون برداشته بشه.

    1. درود دوست عزیز. خوشحالیم که این کتاب را مطالعه کرده‌ و تا به این حد به مفاهیم عمیق آن پی برده‌اید. حق با شماست؛ معضل اصلی انسان امروزی و اینکه تا به انیم اندازه از رسیدن به اهدافش عاجز شده، دقیقا همین پای‌بندها هستند؛ حال چه گوشی و شبکه‌های اجتماعی باشد، چه چیزی دیگر.

  2. اصل صحبت و لب کلام این کتاب، در نقد و نکوهش تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی است. از نظر نویسنده، بزرگترین مانع در برابر مشغول شدن به کار عمیق و مفید، همین شبکه‌های اجتماعی هستند و با حذف آن، می‌توان کیفیت و عملکرد خود را در زندگی بهبود بخشید. البته ناگفته نماند که برای این هدف، راهکارهای بسیار خوبی را نیز ارائه کرده است.

    1. درود دوست عزیز. بله، شاید مضمون و مفهوم غایی و نهایی کتاب، بیان مضرات گوشی همراه باشد. ولی خب مگر غیر از این است؟ مگر نه اینکه همین گوشی کوچک و کم‌جثه، ما را اسیر خود کرده و تا به این اندازه ما را از انجام کارهای عمیق بازداشته است؟

  3. اصل صحبت و لب کلام این کتاب، در نقد و نکوهش تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی است. از نظر نویسنده، بزرگترین مانع در برابر مشغول شدن به کار عمیق و مفید، همین شبکه‌های اجتماعی هستند و با حذف آن، می‌توان کیفیت و عملکرد خود را در زندگی بهبود بخشید. البته ناگفته نماند که برای این هدف، راهکارهای بسیار خوبی را نیز ارائه کرده است.

    1. درود دوست عزیز. بله، شاید مضمون و مفهوم غایی و نهایی کتاب، بیان مضرات گوشی همراه باشد. ولی خب مگر غیر از این است؟ مگر نه اینکه همین گوشی کوچک و کم‌جثه، ما را اسیر خود کرده و تا به این اندازه ما را از انجام کارهای عمیق بازداشته است؟

  4. این کتاب بدون شک فوق‌العاده‌ترین کتابیه تا به حال خوندم؛ برای رسیدن به اهداف، این کتاب بی‌نظیره و برای حواس‌پرتی، تکنیک‌های خیلی خوبی رو به خواننده آموزش می‌ده. حتی بهتر از اون، بعد از تکنیک‌ها، مثال ملموسی هم میاره تا بتونیم بهتر درکشون کنیم.

    1. درود بر شما
      خوشحالم این کتاب برای شما مفید بوده
      خوبه که هستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *