جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اثربخشی کوچینگ اجرایی در سبک رهبری

از آنجایی که کوچینگ اجرایی یک حرفه بسیار عالی است، لذا شرکت ‌ها از آن برای توسعه و گسترش رهبری استفاده می‌کنند. کوچینگ با آموزش‌های تمام وقت و پاره وقت و صدور گواهینامه و نقش بین‌المللی در این زمینه توانسته به صورت کاملاً فنی عمل کند.

[block id=”register-free”]

در این راستا کوچینگ اجرایی به مدیران و رهبران کمک می‌کند که بتوانند روش ‌های اجرایی رهبری و مدیریت خود را به سوی رهبری تحول گرا هدایت کنند. یعنی در واقع ارتباط بسیار نزدیک و صمیمی با کارکنان داشته باشند و بتوانند در آنها اعتماد به نفس به وجود آورند و آنها را تشویق کنند که مشکلات را به آسانی حل کنند و مهارت ها و انعطاف پذیری و تفکر استراتژیک را به معنی واقعی به آنها بیاموزند.

در حقیقت رهبران تحول گرا ابتدا در مورد خودشان اطلاعات زیادی را کشف می کنند و نقاط قوت خود را شناسایی می‌کنند و در صدد این هستند که الگو های ارتباطی و حوزه ‌های چالشی را بفهمند. این رهبران همیشه برای یادگیری آمادگی دارند و همیشه برای پیشرفت خود و موفقیت تیم خود مشتاق هستند که از روش های جدید استفاده کنند و تیم را توسعه دهند.

کوچ ها نیز می توانند برای تعیین هدف ها و رسیدن به موفقیت و نشان دادن بازخورد واقعی برای امور با اهمیت و دیدگاه کاربردی تر به رهبران خود کمک ویژه‌ای کنند تا مدیران بتوانند نفوذ و اثربخشی خودشان را جهت برقراری یک روش موفقیت‌ آمیز بالاتر ببرند. کوچ ها همچنین می توانند در نقش یک عضو هیات مدیره موفق و هدفمند باشند که بتوانند در محیطی امن به رهبران در ساختن استراتژی و تفکر در مورد چالش ها کمک کنند.

مواردی که کوچینگ اجرایی نقش به سزایی در آنها دارند

  • ✔️ مهارت ‌های ارتباطی شخصی
  • ✔️ هوش هیجانی
  • ✔️ گسترش مهارت ها و تکنیک های کوچینگ انفرادی
  • ✔️ ضمانت بهره‌وری شخصی
  • ✔️ حل مسئله
  • ✔️ تعیین هدف

از جمله مواردی هستند که کوچینگ اجرایی به عنوان کمک کننده می تواند نقش اساسی در آنها داشته باشد که هر کدام را بررسی می‌کنیم.

مهارت ‌های ارتباطی شخصی به صورت است که سبک ارتباطی شخص را شناسایی می ‌کنند و به آنها یاد می‌ دهند که چگونه سوال کنند و یک بازخورد سازنده بتوانند ارائه دهند. زیرا بسیار واضح است که فقط صحبت کردن نمی تواند نشان دهنده این باشد که فرد می تواند ارتباط خوبی برقرار کند. پس راه حل آن، مکالمات کوچک است که می‌تواند بسیار اثربخش باشد.

در هوش هیجانی نیز کوچینگ اجرایی می تواند کمک کننده باشد زیرا به رهبران کمک می‌کند تا بتوانند هوش هیجانی خود را درک کنند و استراتژی های مهمی را برای تاثیر بین فردی خود داشته باشند. زیرا معمولا رهبران کاردان احساسات و افکار خود را خوب می دانند و به محیط اطراف خود حساس هستند و قبل از اینکه صحبت کنند، فکر می کنند و احساسات دیگران را نیز می توانند درک کنند.

گسترش مهارت ها و تکنیک های کوچینگ انفرادی هم به این صورت می باشد که کوچینگ می تواند در نقش رهبر باشد و برای چگونگی شکل گیری مکالمه و درک وضعیت حال حاضر و کمک به کارکنان برای رسیدن به هدف و به وجود آوردن یک برنامه اجرایی خاص که این ها چارچوب کوچینگ می باشند می تواند اقدام کند و رهبران نیز خودشان می‌توانند کوچ هایی باشند و فرهنگ کوچینگ سازمانی را گسترش بخشند که موفقیت آمیز است.

مورد دیگر تضمین بهره‌ وری شخص است. زیرا یکی از بزرگترین چالش‌ها برای رهبران امروزی در اختیار قرار دادن مسئولیت و رهبری به دیگران است که خودشان بتوانند بیشتر به مسائل استراتژیک بپردازند. در این صورت کوچینگ اجرایی می‌تواند به عنوان رهبر، تکنیک های جدید را طبق عادات افراد به آنها یاد دهند و به آنها در بهره‌ وری شخصی کمک کنند.

یک مورد دیگری که کوچینگ اجرایی می‌تواند کمک کند حل مسئله است که از پرسش ها و سوال های قدرتمند کوچینگ استفاده می‌کنند و باعث می شوند که تفکر فرد بیشتر شود و نقاط قوت خود را بهتر بشناسد و در حل مشکلات، خلاقیت و مهارت های زیادی برای هدایت چالش ‌های خود به کار ببرند که هدف کلی از این موضوع، بهبود بخشیدن تکنیک ها در افراد و رسیدن به هدف است. در این روش کوچینگ، چالش های فنی و نظریه ها را به طور حرفه‌ ای مورد قضاوت قرار می ‌دهد.

یک مورد نهایی از کمک کوچینگ، تعیین هدف می باشد. از آنجایی که بیشتر مردم هدف خاصی ندارند و معمولاً یک هدف عادی در پیش دارند، لذا کوچ کمک می‌کند برنامه‌های اجرایی را ایجاد ‌کنند تا موانع را از بین ببرند و رسیدن به موفقیت را تضمین می‌کند.

اهداف کوچینگ اجرایی چیست؟

کوچ اجرایی علاوه بر کمک کردن در حوزه هایی که گفته شد، می تواند طبق نیاز و تخصص فرد در محل کار نیز کمک کند زیرا نیازی ندارد در حرفه و تخصص شخص، تجربه داشته باشد. فقط درک مسائل و پیگیری عملیات آن برای فرد هنگام کار مهم می باشد که دارای عملکرد خوبی باشند.

وقتی شخصی می خواهد یک کوچ را انتخاب کند باید در ابتدا با کوچ ملاقات داشته باشد و تکنیک آنها را بفهمد. اگر شخص احساس کرد که هماهنگی خوبی با کوچ می‌تواند داشته باشد، قبول می کند که کوچینگ اجرایی کمک کند. اغلب کوچ ها برنامه‌ریزی خاصی را دنبال می‌کنند که با ارزیابی شخصی می تواند شروع شود زیرا باعث می شود که بیشتر در مورد فرد اطلاعات کسب کنند و اهداف را در نظر بگیرند که آیا می‌تواند با آنها کار کنند یا نه. ولی بعضی مسائل که مربوط به مشکلات شخصی است از کوچ بر نمی آید.

در بعضی مواقع ممکن است فرد توسط رهبر خویش به کوچ معرفی شود و شاید فرد نتواند حضور داشته باشد یا بخواهد در آن موقعیت مقاومت کند. بنابراین کوچ مورد نظر باید وقت بیشتری را صرف کند و کمک کند که فرد شرایط را درک کند و تجربه کسب نماید و اهداف و برنامه ‌های خود را تعیین کند.

رمز یک رابطه موفق در کوچینگ اجرایی

در کوچینگ اجرایی رمز یک رابطه موفق، توانایی کوچ در مطرح کردن پرسش های ذهنی برای راهنمایی فرد می باشد. پس مشخص می شود که صلاحیت یا تجربه شغلی کوچینگ مهم نمی باشد. پرسش های ذهنی مطرح شده کوچ نیز باید توسط شخص، خوب گوش داده شود که بتواند تفکر خود را عوض کند و خلاقیت به وجود آید. کوچ، فرد را برای شناسایی و تعیین اهداف خود هدایت می ‌کند و در به وجود آوردن یک دیدگاه شخصی در راه حل ها و راه انداختن یک برنامه گسترش یافته می تواند کمک کند.

در یک جمع بندی کلی باید بگوییم که کوچینگ برای تبدیل شدن به یک رهبر، مناسب تر می باشد زیرا عملکرد کارها بهتر می‌شود. کوچینگ اجرایی در طول سالیان قبل بسیار حرفه‌ای شده‌اند زیرا برنامه‌های آموزشی و ارتباطات زیادی را تجربه کردند و همچنین افرادی را به کار گرفتند که تربیت کارکنانی با انرژی بالا را به وجود آوردند که رمز موفقیت همه آنها تمایل شدید آنها به یادگیری و رشد است.

برای کوچ، محرمانه بودن بسیار مهم است که در ابتدای کار مورد بررسی قرار می گیرد. کارفرما یا مدیر معمولاً خدمات را ارائه می‌دهند و مکالمات باید محرمانه باشد. در حین کار با کوچ باید موارد محرمانه بودن را تنظیم کرد و برای گزارش دادن به مدیر یا کارفرما باید توافق حاصل شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *