جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

20 نکته مهم برای یک مصاحبه شغلی عالی

مصاحبه-شغلی

آیا در شرایطی هستید که مصاحبه شغلی بعدی خود را انجام دهید و شغل مورد نظر خود را پیدا کنید؟ در این مقاله، ۲۰ نکته را برایتان بازگو خواهیم کرد که به شما در آماده سازی برای انجام یک مصاحبه شغلی مناسب کمک می کند.

1. در مورد صنعت و شرکت تحقیق کنید.

مصاحبه کننده ممکن است از شما بپرسد که موقعیت شرکتش در صنعتش را چگونه می‌بینید، رقبای شرکت چه کسانی هستند، مزیت های رقابتی آن چیست و… قطعا شما باید بتوانید تا حد امکان، پاسخ های را ارایه کنید و چقدر خوب میشود اگر بتوانید با علم، این کار را انجام دهید، این به معنای دانستن تمام نکات در تمامی صنایع نیست! بلکه داشتن یک سری اطلاعات کلی نیز میتواند در این موضوع به شما کمک کند.

محتویات این مقاله

بیشتر بدانید: تفاوت بازاریابی مشارکتی و برند سازی مشارکتی

2. دلایلی که به خاطر آنها، این شغل را انتخاب کرده اید را بازگو کنید.

برای شرکت در هر مصاحبه و در نهایت استخدام، با سه تا پنج نکته کلیدی در ذهن خود آماده باشید، مانند آنچه شما را به بهترین نامزد برای این موقعیت تبدیل می کند. مثلا “من مهارت های ارتباطی خوبی دارم. به عنوان مثال، من کل گروه را متقاعد کردم تا …” و آماده باشید که به مصاحبه‌گر بگویید چرا آن شغل را می‌خواهید. اگر مصاحبه‌کننده متوجه نشود که شما چقدر به این شغل علاقه‌مندید، او به شما پیشنهادی همکاری نمی‌دهد. پس باید تمایل خودتان را با دلایل منطقی مطرح کنید.

 

فرم تقاضای دریافت مشاوره رشد کسب و کار

 

 

3. نگرانی ها و ملاحظات مصاحبه کننده را پیش بینی کنید.

همیشه تعداد کاندیداها برای موقعیت ها بیشتر از تعداد فرصت های شغلی است. بنابراین، مصاحبه‌کنندگان به دنبال راه‌هایی هستند تا افراد از این لیست بلند و بالا حذف کنند. خود را جای آنها بگذارید و از خود بپرسید که چرا ممکن است نخواهند شما را استخدام کنند “من این را ندارم”، “من آن نیستم” و… سپس دفاع خود را آماده کنید: «می دانم که ممکن است به این فکر می کنید که ممکن است من برای این موقعیت مناسب نباشم زیرا… اما باید بدانید که [دلیل اینکه مصاحبه کننده نباید بیش از حد نگران باشد].”

4. برای سوالات متداول مصاحبه آماده شوید.

کتاب «چگونه مصاحبه کنیم» فهرستی از صدها سوال رایج در مصاحبه ها را دارد. لیستی را انتخاب کنید و با توجه به سن و وضعیت خود در مورد فارغ التحصیلی، به دنبال یک دوره کارآموزی تابستانی یا به عنوان یک شغل ثابت، در مورد سؤالاتی که بیشتر با آن مواجه خواهید شد، فکر کنید. سپس پاسخ های خود را آماده کنید تا مجبور نباشید در طول مصاحبه اصلی به دنبال پاسخ آنها باشید.

 

5. سؤالات هوشمندانه خود را برای مصاحبه کننده بازگو کنید.

با چند سوال هوشمندانه برای مصاحبه کننده که دانش شما از شرکت و همچنین قصد جدی شما را نشان می دهد، به مصاحبه بیایید. مصاحبه‌کننده‌ها همیشه می‌پرسند که آیا سؤالی دارید، و مهم نیست که آن سوال چه باشد. شما باید برای این مواقع، یک یا دو سؤال آماده داشته باشید. اگر بگویید “نه، نه واقعا”، او ممکن است به این نتیجه برسد که شما آنقدرها هم به شغل یا شرکت علاقه مند نیستید. یک سوال همه منظوره خوب این است که “اگر بتوانید کاندیدای ایده آل برای این موقعیت را از پایه طراحی کنید، او چگونه خواهد بود؟”

اگر در حال انجام یک سری مصاحبه با همان شرکت هستید، می توانید از برخی از سوالات آماده شده خود با هر فردی که ملاقات می کنید استفاده کنید (به عنوان مثال، “به نظر شما بهترین چیز در مورد کار در اینجا چیست؟”)

بیشتر بدانید: 8 استراتژی تعامل کارکنان برای ایجاد محیط کار بهتر

6. تمرین، تمرین، تمرین.

یک سوالی که اکثر مصاحبه کنندگان آن را از شما خواهد پرسید ، این است که “چرا باید شما را استخدام کنیم؟” این یک چالش دیگر است که شما باید پاسخ آن را با صدای بلند به روشی مطمئن و قانع کننده بیان کنید. البته برای تمرین، نه رو به روی مصاحبه کننده!

زمانی که با یک مصاحبه کننده در حال صحبت و مذاکره هستید، نباید تمرین خود را به آن سبک و با صدای بلند انجام دهید. قبل از رفتن به مصاحبه باید تمرین کنید. شاید سوال باشد که بهترین راه برای تمرین چیست؟ دو دوست پیدا کنید و مصاحبه کردن با یکدیگر را به صورت “دور دور” تمرین کنید: یک نفر به عنوان ناظر عمل می کند و “مصاحبه شونده” هم از ناظر و هم از “مصاحبه کننده” بازخورد دریافت می کند.

چهار یا پنج دور این مذاکرات را تکرار کنید و در حین حرکت، نقش‌ها را تغییر دهید. ایده دیگر (اما قطعاً دومین ایده) این است که پاسخ خود را با نوار ضبط کنید و سپس آن را پخش کنید تا ببینید کجا میتوانید بهتر عمل کنید. هر کاری که انجام می دهید، مطمئن شوید که تمرین شما شامل صحبت با صدای بلند است. تکرار پاسخ خود در ذهن شما، ما را به هدف اصلی که داریم (آماده شدن برای مصاحبه شغلی اصلی) نمی‌رساند.

 

دوره های رایگان دکتر افشین فاتح

 

7. در پنج دقیقه اول، یک موفقیت کسب کنید.

برخی از مطالعات نشان می دهد که مصاحبه کنندگان در پنج دقیقه اول مصاحبه تصمیم خود را در مورد نامزدها می گیرند و سپس بقیه مصاحبه را به دنبال چیزهایی برای تأیید آن تصمیم می گذرانند! پس باید برسی کنید که در این پنج دقیقه، چه کاری می توانید انجام دهید تا از دروازه استخدام عبور کنید؟ با انرژی و اشتیاق وارد شوید و قدردانی خود را از وقتی که مصاحبه کننده در اختیار شما گذاشته است را ابراز کنید. (به یاد داشته باشید: او ممکن است در آن روز نامزدهای زیادی را ببیند و ممکن است خسته شده باشد. پس سعی کنید حتما این انرژی را وارد کنید!)

همچنین، با یک نظر مثبت در مورد شرکت شروع کنید. چیزی مانند، “من واقعا مشتاقانه منتظر این جلسه بودم [نه “مصاحبه”]. فکر می کنم شرکت در یک زمینه یا پروژه خاص، در حال انجام کار های بزرگ این و من از این احتمال که بتوانم به تیم شما کمک کنم واقعا هیجان زده هستم.”

8. در کنار مصاحبه کننده قرار بگیرید.

بسیاری از مصاحبه‌کننده‌ها، مصاحبه‌های شغلی را خصمانه می‌بینند. نامزدها سعی می‌کنند پیشنهادی را از مصاحبه‌گر دریافت کنند و وظیفه مصاحبه‌گر حفظ آن است. وظیفه شما این است که این “طناب کشی” را به رابطه ای تبدیل کنید که در آن، هر دو در یک طرف هستید. می توانید چیزی به سادگی بگویید: “خوشحالم این شانس را دارم که در مورد شرکت شما اطلاعات بیشتری کسب کنم و به دوست دارن بیشتر در مورد انجام کار آشنا شوم.

بیشتر بدانید: وقتی کارمند اشتباه میکند، باید چه واکنشی نشان داد؟

9. قاطعیت داوقتی کارمند اشتباه میکند، باید چه واکنشی نشان داد؟شته باشید و مسئولیت مصاحبه را بپذیرید.

شاید به دلیل تلاش برای مودب بودن، برخی از نامزدهای معمولا قاطع، در طول مصاحبه های شغلی بیش از حد منفعل شوند. اما ادب مساوی با انفعال نیست. مصاحبه مانند هر مکالمه دیگری است که حتما باید دو طرفه باشد. این اشتباه را مرتکب نشوید که فقط آنجا بنشینید و منتظر بمانید تا مصاحبه کننده از شما در مورد افتخاراتی که دارید سوال کند. این مسئولیت شماست که مطمئن شوید که او با دانستن نکات و مهارت های شما، به راحتی از کنار شما رد نخواهد شد!

10. آماده پاسخ به سوالات غیرقانونی و نامناسب باشید!

سوالات مصاحبه در مورد نژاد، سن، جنسیت، مذهب، وضعیت تاهل، و گرایش جنسی شما نامناسب و در بسیاری از زمینه ها غیرقانونی است. با این وجود، ممکن است یک یا چند مورد از آنها را از طرف مصاحبه کننده دریافت کنید. شما می توانید به سادگی با یک سوال پاسخ دهید (“من مطمئن نیستم که این سوال چگونه می‌تواند به درخواست من برای استخدام کمک کند”)

بیشتر بدانید: راه اندازی کسب و کار | راه های نوین + راهنمای کامل

11. نقاط قوت خود را روشن کنید.

در طول یک مصاحبه شغلی، نقاط قوت خود را بیان کنید. آیا اگر مصاحبه کننده آنها را دریافت نکند، شما را تایید خواهد کرد؟ در مورد این سوال، پاسخ روشن است: نه! بنابراین نقاط قوت خود را در داستان های طولانی دفن نکنید. در عوض، ابتدا به مصاحبه کننده بگویید که نقطه قوت، توانایی ها و مهارت های شما چیست و سپس مثال بزنید و نمونه کار های خودتان در آن زمینه را ارایه دهید.

12. مثبت فکر کنید.

هیچ کس از یک فرد همیشه شاکی خوشش نمی آید، بنابراین در طول مصاحبه، به تجربیات منفی خود فکر نکنید. حتی اگر مصاحبه گر از شما بپرسد که “چه دوره هایی را کمتر دوست داشته اید؟” یا ” چه چیزی را در آن قبلی کمتر دوست داشتید؟” به سوال جواب ندهید یا به طور دقیق تر، آن طور که از شما خواسته شده است، پاسخ ندهید. سعی کنید جواب ها را با افعال مثبت پیش ببرید تا بهترین نتایج را کسب کنید.

13. درخواست انتهایی فراموش نشود!

اگر فروشنده ای نزد شما آمد و محصول خود را به نمایش گذاشت، سپس از شما بابت وقتتان تشکر کرد و از در بیرون رفت، چه اشتباهی انجام داده است؟ از تو نخواست که بخری! اگر به پایان مصاحبه رسیدید و فکر می کنید واقعاً آن شغل را دوست دارید، آن را بخواهید! به مصاحبه کننده بگویید که واقعاً این کار را دوست دارید. کاری که قبل از مصاحبه در مورد آن هیجان زده بودید و اکنون حتی این حس در شما بسیار بیشتر شده است و متقاعد شده اید که دوست دارید در آنجا کار کنید. اگر در پایان مصاحبه ها، دو نامزد به یک اندازه خوب وجود داشته باشد – شما و شخص دیگری – مصاحبه کننده فکر می کند احتمال بیشتری دارد که پیشنهاد را بپذیرید و بنابراین ممکن است تمایل بیشتری به ارائه پیشنهاد به شما داشته باشد.

میتوانید اینگونه درخواست خودتان را مطرح کنید: «من ارزیابی دقیقی از خود انجام داده‌ام و می‌دانم که این کار را می‌توانم به بهترین نحو ممکن انجام دهم. به نظر می رسد که این موقعیت به من اجازه می دهد تا با اشتیاق و علاقه بیشتری فعالیت داشته باشم و من این احساس را دارم که اگر خوب عمل کنم، می‌توانم باعث شوم کل تیم رشد کرده و با سرعت بیشتری به سمت اهداف حرکت کنیم.

بیشتر بدانید: 5 ویژگی که از نان شب برای یک مدیر واجب تر است! (بخش دوم)

در نهایت، می‌دانم که قوی‌ترین توانایی‌های من [دو یا سه مورد از قوی‌ترین توانایی‌های شما] هستند، و من آن‌ها را توانایی‌هایی می‌دانم که شما برای این موقعیت بیشتر به آن نیاز دارید.”

14. در هر مصاحبه یک کپی از رزومه خود همراه داشته باشید.

هنگام رفتن به هر مصاحبه، یک کپی از رزومه خود را به همراه داشته باشید. اگر مصاحبه‌کننده نسخه‌ای را به اشتباه جا انداخته باشد، شما با این کار، زمان زیادی صرفه‌جویی خواهید کرد. اگر بتوانید نسخه اضافی خود را بیرون بکشید و آن را تحویل مصاحبه شونده دهید.

15. بدون اضطراب باشید.

وظیفه شما در یک مصاحبه، پاسخ درست به سوالات و البته حفظ خونسردی است. اگر با استرس و اضطراب پا به یک مصاحبه شغلی بگذارید، کار بسیار سختی را پیش رو خواهید داشت. سعی کنید در نهایت اعتماد به نفس خودتان باشید چرا که میتوانید پرستیژ شخصیتی شما را بالا تر ببرد.

16. از سوال «درباره خودت به من بگو» نهایت استفاده را ببرید.

بسیاری از مصاحبه کنندگان با این سوال شروع به مصاحبه می کنند. اما شما چگونه باید پاسخ دهید؟ می توانید وارد داستانی در مورد محل تولدتان، کارهای والدینتان، تعداد برادران و خواهران شوید، و این موارد اشکالی ندارد. اما آیا ترجیح می دهید مصاحبه کننده بنویسد که چه رنگی را دوست دارید، یا بداند که چرا شرکت باید شما را استخدام کند؟

در نظر بگیرید که به این سوال با چیزی مانند این پاسخ دهید: “خب، بدیهی است که من می توانم در مورد چیزهای زیادی به شما بگویم، و اگر به چیزی که می خواهید اشاره نکردم ، لطفاً به من بگویید تا بیشتر راجع به آن توضیح دهم. اما من فکر می کنم سه چیز برای شما مهم هستند که بهتر است آنها را بدانید. درباره من [نکات قوت شما] هستند. اگر مایل باشید می‌توانم آن‌ها را کمی توضیح دهم.» مصاحبه‌کنندگان همیشه خواهند گفت: “حتما، ادامه بده.” سپس می گویید: “خوب، در مورد اولین نکته، [مثال خود را بیاورید]. و زمانی که در [شرکت] کار می کردم، [مثال یک نقطه قوت یا مهارت دیگر].” و شروع کنید به باز کردن مهارت ها برای شخص مصاحبه کننده. این استراتژی شما را قادر می سازد 10-15 دقیقه اول مصاحبه را بر روی تمام نقاط کلیدی مهارت های خود متمرکز کنید. سوال “از خودت بگو” یک فرصت طلایی است. آن را به راحتی از دست ندهید!

بیشتر بدانید: ۷ راز مهم برای شادی در کسب و کار

17. حواستان به زبان بدن باشد.

لباس مناسب بپوشید، تماس چشمی برقرار کنید، محکم دست بدهید، حالت بدنی خوبی داشته باشید، واضح صحبت کنید

18. برای مصاحبه های «رفتار محور» آماده باشید.

یکی از رایج‌ترین سبک‌های مصاحبه امروزه این است که از افراد بخواهیم تجربیاتی را که داشته‌اند توصیف کنند که نشان‌دهنده رفتارهایی است که شرکت فکر می‌کند برای یک موقعیت خاص مهم است. ممکن است از شما خواسته شود در مورد زمانی صحبت کنید که مثلاً تصمیمی غیرمحبوب گرفته اید، سطح بالایی از پشتکار نشان داده اید یا تحت فشار زمان و با اطلاعات محدود تصمیم گرفته اید.

مرحله 1 پیش بینی رفتارهایی است که این مدیر استخدام احتمالاً به دنبال آن است. مرحله 2 این است که حداقل یک نمونه از زمانی که هر رفتاری را نشان داده اید، شناسایی کنید. مرحله 3 تهیه یک داستان برای هر مثال است. مرحله 4 تمرین گفتن داستان است. همچنین، حتما قبل از مصاحبه، رزومه خود را با در نظر گرفتن این نوع فرمت نیز بررسی کنید. این می تواند به شما کمک کند تا نمونه هایی از رفتارهایی را که ممکن است از قبل پیش بینی نکرده باشید را به خاطر بسپارید.

19. یادداشت های تشکر بفرستید.

بعد از هر مصاحبه، یک یادداشت تشکر بنویسید و برای آنها ارسال کنید. یادداشت های خود را با اشاره به مواردی که شما و مصاحبه کننده در مورد آن بحث کرده اید، سفارشی کنید. هر پیامی که انتخاب کردید باید ظرف 48 ساعت پس از مصاحبه ارسال شوند.

برای نوشتن یک یادداشت سپاسگزاری خوب، باید زمانی را بعد از هر مصاحبه شغلی اختصاص دهید و نکاتی را در مورد صحبت های مصاحبه کننده یادداشت کنید. همچنین، کارهایی را که می‌توانستید در مصاحبه بهتر انجام دهید، یادداشت کنید و قبل از شروع مصاحبه بعدی، تغییراتی در آن را اعمال کنید.

بیشتر بدانید: عوامل موثر در رضایت شغلی کارمندان در محیط کار

20. تسلیم نشو!

اگر برای شغلی، مصاحبه بدی داشته اید که واقعا فکر می کنید که این کار نسبتا بد نیست (نه فقط چیزی که خیلی می خواهید)، تسلیم نشوید! یادداشتی بنویسید، ایمیلی بفرستید، یا با مصاحبه کننده تماس بگیرید تا به او بفهمانید که فکر می کنید در بیان اینکه چرا فکر می کنید این شغل مناسب است، کار ضعیفی انجام داده اید. آنچه را که باید به شرکت ارائه دهید تکرار کنید و بگویید که مایلید فرصتی برای مشارکت داشته باشید. اینکه آیا این استراتژی به شما پیشنهاد شغلی می‌دهد یا خیر به شرکت و شما بستگی دارد. اما یک چیز مسلم است: اگر تلاش نکنید، شانس شما دقیقاً صفر است. ما بارها شاهد عملکرد این رویکرد بوده‌ایم و شما را تشویق می‌کنیم که آخرین ضربه را نیز وارد کنید.

از تحقیق در مورد شرکت گرفته تا رسیدگی به سؤالات کلیدی مصاحبه، مطمئن باشید که با پیروی از این 20 نکته، تأثیر بسیار خوبی بر روی  استخدام  خود خواهید داشت.

 


منبع:
https://www.experis.com/

امتیازات post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *